HOERA WE KRIJGEN EEN NESTJE

Zodra we een nestje verwachten gaan we daarvan melding doen bij de Nederlandse Whippetvereniging. Dit noemen we een nestaankondiging. Rond de 63e dag na de dekking worden de pups geboren. De mensen die op onze lijst staan voor een pup worden dan gebeld.  Houd er wel rekening mee dat er dan mogelijk een pup bij zit voor je / jullie maar omdat het leven nog zo pril is geven we daarvoor geen garantie op dat moment. De pups blijven de eerste 3 weken nog in de werpkist op onze slaapkamer. Ogen en oren gaan in die periode open en de pups gaan langzaam op onderzoek uit. In die periode laten we geen bezoek op deze kamer toe in verband met besmettingsgevaar voor virussen die het leven van onze pups in gevaar kunnen brengen.  Ook wordt de rest van het huis ontsmet met Dettol. De pups zijn nog vatbaar voor virussen van buitenaf en we nemen geen enkel risico om dit prille geluk in gevaar te brengen. 

ALS DE OGEN EN OREN OPEN ZIJN

Na drie weken zijn de pups in beweging, De ogen zijn geopend en de pup hoort geluidjes . Tijd om te verhuizen van de werpkist naar de huiskamer. Zo raakt de pup vertrouwd met de deurbel, televisie, radio en stofzuiger geluiden. Geluiden die normaal zijn in ieder huis en geen gevaar vormen. Ook knallen we met plastic, draaien we een vuurwerkcd en schromen het niet om heel veel herrie te maken.

Ze komen in een puppy-ren die de gehele breedte van de kamer in beslag neemt. Langzaamaan gaan we in deze periode ook bezig met de zindelijkheidstraining. Als de pup bij u thuis komt is hij of zij daar al aardig mee bekend. Let wel, de pup kan het nog niet lang ophouden,  dus het is nog wel opletten natuurlijk.

In die periode bent u als aankomend pup-eigenaar van harte welkom.  

Aerin als kleine meid

SOCIALISATIE

Ik vind het altijd leuk als mensen komen en zet de nieuwe eigenaren ook graag in bij de socialisatie. In de periode van 6-8 weken gaan we o.a. naar de kinderboerderij, we gaan naar Tuinland, maken kennis met verkeer, motoren, gaan in de lift, in de doggy-ride en noem maar op. Dit alles heet socialisatie. Deze periode van 3-12 weken ( onderverdeeld in primaire - en secundaire-socialisatie kan nooit meer over gedaan worden). Is de pup niet gesocialiseerd dan zal een vergelijkbare ervaring op latere leeftijd een kwestie van gewenning zijn. Deze uitstapjes vinden om de dag plaats. Er is altijd een rustdag tussen zodat de pups een dag bij kunnen komen van alle nieuwe indrukken. Anders wordt het teveel en werkt de socialisatieperiode juist averechts 

Bij de kinderboerderij kennis maken met Guus Geluk

KLAAR VOOR VERTREK

Als de pups 8 weken zijn mogen ze naar hun nieuwe eigenaar. Wij hebben elkaar al ontmoet en de pup is klaar voor vertrek. Niet alle pups vertrekken de eerste dag, het vertrek zal geleidelijk verlopen. Ook wij als fokker moeten slikken bij het afscheid. De pups zullen dus gaandeweg deze week vertrekken.

De pup heeft al eerder in de auto gezeten maar dit zijn wel nieuwe geuren. Hij of zij zal onderweg veel kunnen hebben aan de knuffel met de eigen nestgeur die we meegeven. Ook heeft de pup een halsbandje en riempje, inentingsboekje en puppybrokjes mee.  Bij het ophalen van de pup bekijken we alle papieren omtrent de gezondheidsonderzoeken, overhandig ik de kopieën, nemen we het contract door en vind de betaling plaats. De volgende dag bellen we even hoe de eerste nacht is verlopen.