De liefde voor de Whippet, de verantwoording naar onze hondjes en het graag willen verwelkomen van een puppenkind dat bij ons blijft wonen zijn een paar van de redenen waarom we graag met ons meiske Aerin een nestje willen. 

 

Echter, als je levende wezentjes op de wereld zet ben je daar ook een heel hondenleven lang verantwoordelijk voor.  We vinden het dan ook fijn af en toe eens te horen hoe het gaat en ook kan onze pup in geval van nood altijd bij ons terecht. 

 

EERSTE KENNISMAKING

We maken graag kennis met serieus geïnteresseerden die een plaatsje in hun hart hebben om een Whippet pup van ons in hun gezin op te nemen. Na de eerste kennismaking nemen we graag een week de tijd om alles te laten bezinken.  Dit kan van beide kanten zijn.  Bij enige twijfel is het niet verstandig een pup aan te schaffen. Ook al vindt deze eerste kennismaking plaats als de pup al 8 weken is, de pup gaat nooit gelijk mee naar huis. 

AFSPRAAK MAKEN OM TE KOMEN KIJKEN

Om grote teleurstellingen te voorkomen vraag ik tijdens het eerste telefonische contact ook al naar de situatie omtrent gezin en werksituatie. Een pup kan tot 13 weken oud niet alleen thuis zijn. Dit moet de pup leren maar ook voor oudere honden geldt dat ze het niet leuk vinden om altijd alleen thuis te zitten. Mensen die full time werken of langer dan een bepaalde periode van huis zijn zouden echt iets moeten regelen. Ook in de puppyperiode moet er een goede opvang zijn voor de pup waar de pup ook tot rust kan komen. Bedenk wel, een pup die in de natuur alleen achter blijft gaat dood.  Het is dus niet zo raar dat de pup moord en brand schreeuwt als hij niet weet of hij veilig is als zijn roedel hem achterlaat. 

DOE ME DIE MAAR

Vanaf een week of 6 komen voor mij een paar zware dagen. In die tijd ga ik goed kijken welke pup het beste past bij welke nieuw adres. Voor deze periode weten de nieuwe pup eigenaren nog niet welke pup bij hen komt wonen.  De pup ondergaat in die periode een gedragstest waarvan ook een rapport wordt opgemaakt voor de nieuwe eigenaar. Aan de hand van de combinatie met de pup en de nieuwe eigenaar schat ik zo goed mogelijk in welke pup het beste past bij welke eigenaar. Jullie moeten het 14 jaar met elkaar doen dus dat is een belangrijke keuze.  Een voorkeur uitspreken is natuurlijk altijd goed, daar wordt ook zeker rekening mee gehouden mits de match de juiste is. 

WAT KRIJGT DE PUP MEE NAAR HUIS?

De pup is ca. 8 weken en kan naar zijn nieuwe huisje. Het is fijn om samen met iemand anders de pup op te komen halen.  Op dat moment wordt het contract, wat al voortijds ter inzage is toegezonden per mail, per mail, doorgenomen.  De pup krijgt de testresultaten mee van het ECVO en hartonderzoek en het entboekje. Ook heeft de pup een gedragstestje gehad. Dat is altijd leuk om achteraf te lezen. Daarnaast hebben we een zakje puppyvoer, een riempje en een tuigje. Ook heb ik een socialisatiegids geschreven. Ook deze zit in de map. De pup heeft een eigen speeltje mee in de vorm van een knuffeltje waar de geur van het vertrouwde nest aanzit om de overgang naar zijn nieuwe huisje wat makkelijker te maken.